Kvalitet

Nybrogrus produkter ska hålla en jämn och hög kvalitet i enlighet med de krav som ställs på ballast som byggprodukt. Vi säljer CE-märkta produkter, vilket innebär att produkten uppfyller harmoniserade Europastandarder.  Ett certifieringsorgan kontrollerar årligen att bolaget följer rutinerna för kvalitetssäkring.

För att säkerställa att ballasten håller rätt kvalitet utförs prover och analyser utifrån de krav som ställs för exempelvis ballast till asfalt, betong, eller väg och anläggning. Kvalitetskrav på ballast varierar med användningsområdena. Ballast till asfalt har till exempel högre krav än ballast till fyllnadsändamål.

På AB Nybrogrus har vi eget labb utrustat för merparten av de analyser som vi har behov av och de vi inte har möjlighet att utföra själva utförs på special-labb.

Några exempel på analyser som utförs regelbundet hos oss är:

-          Kornstorleksfördelning

-          Korndensitet och Vattenabsorption

-          Motstånd mot fragmentering (LA-prov)

-          Motstånd mot nötning av dubbdäck (Kulkvarn)

-          Förekomst av organiskt material (Humus)

-          Bestämning av nötningsmotstånd (microDeval)

Personalen utbildas fortlöpande i branschanpassade kvalitetsutbildningar och är väl inarbetad med att kvalitet ska genomsyra hela arbetsprocessen. Vi är stolta över att bibehålla en kvalitet som gör att vi kan fortsätta leverera material till högkvalitativa ändamål.Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår