Våra täkter

Vi bryter material i f.n. fyra täkter, Brånahult, Flivik, Igersdela och Runtorp.

Brånahult är en bergtäkt där vi bryter en bergart som kallas smålandsporfyr, en mycket hård och slitstark sten som med fördel kan användas till ytbeläggning av vägar.

I Flivik bryter vi, i samarbete med Scandinavian Stone, berg i deras blockstenstäkt. Materialet består av en medelkornig granit som krossas för att användas till framförallt vägbyggnad, asfalt och betong. Materialet från denna anläggning transporteras mestadels på båt då vi har egen hamn knappt två kilometer från anläggningen.

I Igersdela bryter vi natursand som förädlas på plats i vår stationära sikt- och krossanläggning. Materialet används främst till betong och olika specialändamål.

Bergtäkt Runtorp är fn. vår största anläggning med bl.a. företagets huvudkontor och verkstad stationerad. Här bryter vi en medelkornig smålandsgranit. Även här har vi en stationär krossanläggning som förädlar materialet som slutligen användas till bl.a. vägar och asfalt.

  
Brånahult 2009                            Brånahult 2015                            Brånahult 2019

  
Flivik 2008                                   Flivik 2015                                    Flivik 2019
          
  
Igersdela 2009                             Igersdela 2015                             Igersdela 2019
   
  
Runtorp 2009                              Runtorp 2015                               Runtorp 2019

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår