2019-08-20

Nybrogrus, världens första bergmaterialproducent som producerar ballast fossilfritt?

Vi kan mycket glädjande meddela att all ballast som Nybrogrus producerar och säljer fr om augusti kommer att produceras fossilfritt*. Vad vi vet är vi den första och därmed enda ballastproducenten i Sverige som gör detta! Kanske t o m först i världen!

Vi har tidigare tagit betydande miljöförbättrande steg i vår verksamhet. Nu tar vi nästa steg och kommer fr o m augusti att driva samtliga maskiner och fordon i täkterna med förnyelsebart bränsle. I kombination med investeringar som vi gör i elnätanslutning av våra täkter, att vi enbart köper in el producerad från förnyelsebara källor står vi här nu och kommer att ha en fossilfri ballastproduktion.
Vi har dock högre kostnad på att driva verksamheten fossilfritt jämfört med att använda traditionellt ”smutsigare” alternativ, men vi gör detta då vi tänker långsiktigt, vi vill vara rädda om vår planet! Vi på Nybrogrus klarar därmed redan nu, år 2019 vår del i det nationella målet att Sverige ska vara fossilfritt år 2045*! Men vi nöjer oss inte med detta utan kommer fortsätta att investera i framtida klimatsmarta lösningar. Läs mer om vårt miljöarbete här.

Vill ni ha en stabil, trygg och miljömedveten leverantör av ballast? Då är valet lätt!

*Vi reserverar oss för ev. bristsituation på förnyelsebart bränsle och liknande händelser som ligger utanför vår kontroll vilket ev. kan innebära att traditionell diesel undantagsvis tvingas användas.

Har ni frågor eller vill veta mer om detta, tveka inte att kontakta oss!

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår